Dobrodošli u KOTO

________

KOTO d.o.o., privredno društvo za izgradnju, obnavljanje i rekonstrukciju građevinskih objekata, osnovano je 1992. godine.

30 godina uspešnog poslovanja

Osnovne delatnosti preduzeća su od osnivanja do danas proširivane, u skladu sa proširivanjem delokruga rada. Tokom devedesetih su se najviše izvodili građevinski radovi na adaptacijama, rekonstrukcijama i dogradnjama porodičnih stambenih kuća. Sredinom devedesetih počeli smo sa radovima na čišćenju i tehničkom održavanju spomenika i fasada, kao i restauracijama i sanacijama različitih objekata na Kalemegdanu. Sledeća decenija donosi izvođenje grubih građevinskih radova na putnim objektima i mostovima u Srbiji.

Kako posedujemo veliku licencu za projektovanje i izvođanje radova na kulturnim dobrima od izuzetnog značaja, konzervatorsko-restauratorski radovi su se vremenom izdvojili kao uža specijalnost naše firme i obuhvataju radove na tvrđavama, muzejima, narodnom graditeljstvu, fasadama, spomenicima, crkvama i manastirima. Zahvaljujući timu vrhunskih stručnjaka, predanom radu, profesionalnom odnosu i kvalitetno izvedenim radovima, ostvarili smo uspešnu saradnju i sa investitorima kao što su UNESCO i Evropska unija, ali i ništa manje značajnim gradskim i republičkim institucijama, a sve u cilju obnavljanja, zaštite i očuvanja spomenika kulture.

Pored zaštitarstva i konzervacije, oblast radova koje obavljamo obuhvata i objekte visokogradnje, niskogradnje, sanacije, elektroinstalacije, vodovodne i kanalizacione instalacije, termotehničke instalacije i dr. Vrste radova koji se izvode u okviru izgradnje objekata su grubi građevinski radovi, zidarski radovi, zemljani radovi, zanatski radovi, specijalistički radovi, izrada tehničke dokumentacije, nadzor nad izgradnjom i slično.

Zaštitarstvo i konzervacija

________

Tokom godina, naš tim je postajao sve brojniji i konkurentniji, te sa ponosom možemo reći da smo postali apsolutni lideri na ovim prostorima na polju zaštitarstva i konzervacije, posebno na izvođenju radova na spomenicima kulture.