BEKO Kalemegdan

Kalemegdan Business Center je postao jedinstven i prepoznatljiv prostor kroz transformaciju zgrade, čuvajući kulturno nasleđe i slaveći bogatu istorijsku baštinu Beograda. Da bi ovaj industrijski kompleks postao istinski izvanredan, arhitektonski tim Remorkera morao je mudro balansirati dva ključna faktora: visok stepen zaštite objekta usled njegove arhitektonske vrednosti i blizine Beogradske tvrđave, kao i ograničenja konstruktivnog sistema, koji je bio baziran na armirano-betonskim elementima i masivnim nosećim zidovima od opeke.

Arhitekte su uspešno odgovorile na ove izazove tako što je zgrada, koja je prvobitno obuhvatala podrumske etaže, prizemlje, tri sprata i potkrovlje, dobila suptilni stakleni aneks. Ovaj moderni dodatak, mada izrađen od savremenih materijala, uspeo je da se elegantno uklopi u celokupni izgled zgrade, poštujući njen originalni karakter.

Rekonstrukcija unutrašnjeg prostora predstavljala je složeniji proces. Arhitekte su inovativno rešile ovaj izazov tako što su između ogoljenih stubova i greda, duž glavnog hola na svim etažama, kreirali modularne kancelarijske prostorije (box office). Ova dinamična i inspirativna sredina, koja je proizašla iz ovog koncepta, revitalizovala je radnu atmosferu i osigurala funkcionalnost.

Naša kompanija sa ponosom ističe uspešnu realizaciju ovog projekta koji je uključivao izazovne zadatke rekonstrukcije i dogradnje postojećeg poslovnog objekta u Bulevaru Vojvode Bojovića 6-8 u Beogradu. Naša stručnost i pažnja prema detaljima rezultirali su transformacijom objekta u moderno i funkcionalno okruženje koje ispunjava najviše standarde. Ovaj značajan podvig jasno dokazuje našu sposobnost da se suočimo sa kompleksnim građevinskim izazovima.

Year:

2019-2020

Location:

Beograd, SRBIJA

Lokacija:

Beograd, SRBIJA

Period radova:

2019-2020

Klijent:

MPP Kalemegdan Business Center DOO

Površina:

20.000m