Palilulska Pijaca

Palilulska pijaca predstavlja inovativan objekat koji se stilski približava modernoj galeriji ili šoping centru, umesto klasičnoj slici pijace. Ovaj neobičan izgled posmatrača ne ostavlja ravnodušnim, dodajući novu dimenziju trgovini i okupljanju. Inspiraciju za dizajn tim od troje arhitekata crpe iz zdanja pijace “La Boqueria” u Barseloni.

Pijaca se proteže na četiri nivoa i obuhvata čak 100 parking mesta za posetioce. Ulaz u mlečnu halu je sa ulice 27. marta, dok se glavnoj hali, gde su smeštene tezge sa voćem i povrćem, pristupa iz Ulice Ilije Garašanina. Takođe, ovde će biti smešten i veliki supermarket.

Pijačni plato će biti smešten na nivou prizemlja, ali umesto klasičnih tezgi, ovde će dominirati moderni modularni boksevi sa montažnim elementima. Ovaj novi pristup podrazumeva i raznovrsniju ponudu, uključujući cvećaru, kiosk i vinoteku kako bi se promovisao vinski turizam. Pored toga, beogradske poslastičarnice su takođe dobile prostor, a koncept pijace se nadograđuje na način da se prodaja voća, povrća, mesa i mlečnih proizvoda proširi na vina, proizvode za kućne ljubimce, suvenire, pekarske proizvode. Ova pijaca postaje mesto gde se ne samo kupuje, već i uživa u šolji kafe, a isto tako i gde se održavaju raznolike manifestacije u Beogradu. Cilj je da nova moderna zelena tržnica postane centar za različita okupljanja i doživljaje.

Naša firma je sa ponosom učestvovala u projektovanju i izgradnji pijace Palilula u Beogradu, pružajući vrhunsku stručnost i posvećenost tokom svakog koraka ovog značajnog projekta. Naš tim stručnjaka je uz najviši nivo profesionalizma uspešno priveo ovaj projekat kraju, te na taj način dao doprinos razvoju lokalne zajednice.

Year:

2017-2019

Location:

Beograd, SRBIJA

Lokacija:

Beograd, SRBIJA

Period radova:

2017-2019

Klijent:

JKP Gradske Pijace - Beograd

Površina:

12.700m